De laatste weken uni - Reisverslag uit Sydney, Australië van maaike wijma - WaarBenJij.nu De laatste weken uni - Reisverslag uit Sydney, Australië van maaike wijma - WaarBenJij.nu

De laatste weken uni

Door: maaike

Blijf op de hoogte en volg maaike

01 November 2006 | Australië, Sydney

Dag lieve mensen,

Alles goed bij jullie?
Wij zijn bijna laatse lesweek ingestuiterd. Komende tijd leren voor tentamens en opdrachten schrijven, 28 november is mijn laatste tentamen en dan meteen hup hup naar Cairns en kan de grooootste vakantie van mijn leven beginnen.

Mijn oorspronkelijke reisplan is enigzins gewijzigd en mijn nieuwe voor een groot deel nog niet precies ingericht. Maar zo als het er nu uit ziet, ga ik met vier jongens van de uni van Cairns naar beneden reizen (nog net voordat het regen- en cycloonseizoen van start gaat). Dit heb ik net een dag geleden besloten dus is nog aardig vers. We zullen de hoogte punten van de East-coast doen, great barrier reef, fraserisland, whitsundays, ect. Ik wil weer terug in Sydney zijn om oud & nieuw te vieren. Misschien ook met kerst, het lijkt me namelijk wel leuk om 'oude' bekende om me heen te hebben met kerst. Overnachten zal nog een puntje worden, aangezien hostels $100 per nacht met oud en nieuw kosten, maar ik vind vast wel een bank om op te slapen. Vervolgens rinchting van Melbourne om me daar flink uit de naad te werken voor geld!!!

Tis wel raar dat het allemaal zo snel gaat. Moet nu al bedenken wat ik met mn surfboard wil doen, fiets verkopen. Iemand belangstelling voor een vouwfiets? en wat er met de buitensporige kilo's bagage (dat valt wel mee trouwens) moet gebeuren.

Verder gaat het dagelijks leven hier gewoon verder. Ik ben nu allemaal filmfragmenten aan het verzamelen van mijn belevenissen hier, in navolging van Yvonne die een heel leuk filmpje had gemaakt. Mezelf kennende gaat dat nog wel een tijdje duren voordat ie af is.

Het weer is lekker hier, gister naar het opera house geweest om te filmen (dus) en dat was echt heerlijk. Door de stad te lopen, met de zon in je gezicht, van het uitzicht en het water genieten.

Helaas heb ik wim-lex en maxima hier gemist in Sydney. We waren toen net op surfweekend, mijn huisgenootjes en ik. Maar het nieuws kwam me al door dat ze alweer zwanger was, wat een productiviteit weer, daar in het koningshuis.

De surftrip was dit keer georganiseerd. Met zo'n 50 man naar Seal rocks, 3 uur rijden ten noorden van Sydney. Erg mooie stranden. Op de laatste dag zagen we zelfs twee walvissen vergezeld door dolfijnen. De walvissen manoevreren naar het Zuiden omdat het water hier opwarmt. Helaas waren ze niet heel dichtbij, maar toch indrukwekkend. De instructors waren echt een stelletje stereotype gekke surfers. Zaterdagavond feest, waarbij de baas nudistisch op de bar ging dansen. En de volgende dag bleek een van de instructors in elkaar geslagen te zijn door 'vrienden' die tot een of andere surfgang behoorden. Ik wist niet dat die heden ten dage nog bestonden. De baas adviseerde me om vooral niet naar North Marouba (20 min met de bus van ons huis) te gaan surfen omdat de locals nogal gesteld zijn op hun eigen golven. Best handig dat soort kennis.

Ff denken..tja nog een andere surftrip gedaan naar Wollongong, maar t was een surf trip zonder surf, omdat de condities erg slecht waren. terwijl Wollongong bekend staat om de prachtige golven. Toen maar een winkelkarretjes race gehouden en aan lianen geslingerd (blauwe kont). Na de bushwalk miste ik wel mijn zondagse pannekoeken van thuis. Ohja , daar heb ik mijn eerste! teek van mijn leven opgelopen, iel een razig grote nog wel.

Zijn jullie al in de goedheiligman-sfeer? Ik niet, maar heb wel trek in pepernoten of speculaas.

Laters!! xxmaaike

Ps, zomertijd is back in town! met jullie wintertijd betekend dat een tijdsverschil van 10 uur ipv 8 uur!

• 01 November 2006 - 08:45

Berber:

Wat een avonturen weer! Wist niet dat je zo snel al klaar was met je half jaar uni (of was het geen half jaar???).. ennieweej geniet nog lekker van je surfboard en je vouwfiets, voor je ze achter moet laten!

Trouwens, niet alleen de tijd is hier verschillend... ook het weer! De regen valt hier met BAKKEN uit de lucht en ik zit inmiddels weer heerlijk naast een lekkend kozijn, waar gewoon met stralen water door komt nu (FIJN!)... voor ik je hele boek volgekliedert heb zal ik nu mijn betoog maar weer staken! Tot het volgende bericht!

Liefs Berb

• 01 November 2006 - 08:58

Marlizovic:

oioioi, anders zit ik hier brak te zijn, fijn! Het weer is hier inderdaad prut, jij gaat tenminste de zomer in... We bent wel totaal geintergreerd, ha?! mooi man. volgende keer ga ik mee in de koffer.
    kuskus

• 01 November 2006 - 21:04

Irma:

Hey Mai-kee!! Super om te horen dat je het daar nog steeds zo naar je zin hebt!! Jeetje, alweer bijna klaar aan de uni, dat gaat echt wel snel!! Heel veel plezier nog ff in Syndney!!

xx

• 06 November 2006 - 08:58

Rickmans:

Heej Maaik!

vakantie? Nu al? Ga jij je studiebeurs eens op een nuttige manier gebruiken... een normaal mens is op dit moment net klaar met de eerste periode..... Pas je trouwens wel op met pijlstaartroggen enzo, daar schijnen tegenwoordig nog wel eens mensen aan te overlijden. Hier in huis gaat het allemaal dikke prima, we missen je wel hoor, vooral ook omdat Babette heel erg stom is! (of niet Babs :) ) Het huis lijkt de laatste tijd wel ene beetje op een doorgangskamp, we hospiteren aan de lopende band, je herkent je huisje straks niet meer terug! Maar doe in ieder geval maar goed genieten daar, het is hier nu treurig weer, geen flikker te beleven en sinterklaas is ook nog neit in het land. November is soooo boring!

Groeten!!!!

• 10 November 2006 - 12:38

Rosanne:

Hey Maaike, wat een te gekke foto's! Heb plannen om volgend jaar naar Engeland te gaan, maar als ik dat stralende weer daar zie en die prachtige zee denk ik: Fuck Engeland, ik ga ook naar OZ!

• 24 November 2006 - 14:57

Debbie:

joo maaike! die nieuwe foto's zijn echt kewl :D had ik nog helemaal niet gezien. erg mooie stranden en vreemde figuren in bars. haha!

• 25 November 2006 - 21:30

Eisse En Nelleke:

Dag mop,

je moeder en ik zijn even je verhaal aan het lezen, ter voorbereiding op je belletje van morgen... toch?? Mooie foto's (:-)
    Het weer is hier inderdaad klote, alles nat, echt weer om lekker op de Poffert te zijn.

kusjes van Nelleke en Eisse